Art of Sales & Marketing

FreelanceClaudia Klerkx biedt freelance ondersteuning bij de realisatie van marketing communicatie- en sales doelstellingen, middels een pragmatische maar altijd ook creatieve aanpak.

Meer dan 15 jaar werkervaring, een internationaal netwerk en een no-nonsense mentaliteit worden met succes aangewend bij:

Sales projecten

  • Internationale kunstbeurzen
  • Fundraising & crowdfunding
  • Kunstbemiddeling

Marketing communicatie projecten

  • Copywriting
  • PR strategie & planning
  • Media relaties / press officer

Vanwege mijn waardevolle netwerk beschouwen bedrijven en organisaties mij als een kunst-kompas, dat zij kunnen raadplegen bij het bepalen van de voor hen juiste koers in de kunstwereld.

De ene week ben ik concreet bezig met de verkoop van een kunstwerk voor een galeriehouder.  Een andere week gebruik ik mijn kunst achtergrond voor het schrijven van een tekst met een creatieve tone of voice, in opdracht van een advocatenkantoor.

Op zoek naar dat ene kunstwerk dat niet meer op de markt is, help ik prive verzamelaars achter de schermen door middel van samenwerkingsverbanden, waarbij alle partijen ethiek en discretie gegarandeerd hoog in het vaandel hebben.

SalesVoor verkoop succes moet je je persoonlijke en volstrekt authentieke stijl vinden. De vele trainingen die ik heb gekregen op gebied van presentatie en communicatieve vaardigheden, hebben mij een goede theoretische basis gegegeven. In de praktijk echter heb ik het geluk gehad om jarenlange training on the job te krijgen… ik ben in de leer geweest bij de ‘best of the best’.

Mijn stijl laat zich vooral omschrijven als consultative selling. Door te informeren en te enthousiasmeren, probeer ik de aandacht vast te houden bij een kunstwerk dat de kijker op een intuïtief niveau al aanspreekt. Het is daarbij belangrijk om niet zelf steeds aan het woord te zijn, maar centraal te stellen wat het werk losmaakt bij de kijker.

Mijn credo is dat als je kunst kunt verkopen, je alles kunt verkopen. Dit vanwege het feit dat kunst emotie is en daarmee ontastbaar. Door het ontastbare samen met de kijker concreter te maken en zo goed mogelijk te benoemen, bereik ik mijn doel. Geen mooier doel dan het bewerkstelligen van een verkoop met als resultaat een gelukkige koper, galeriehouder en niet op de laatste plaats, een gelukkige kunstenaar. De kunstenaar, voor wiens talent en creativiteit ik oprechte bewondering koester.

(foto: courtesy Absolute Art Gallery)

PROm te zorgen voor grote aantallen bezoekers tijdens een tentoonstelling, beurs of ander event, is het van belang om de juiste ingangen te hebben bij de media. Ook de rol van social media is in de kunstwereld inmiddels van onschatbare waarde. De ervaring heeft mij geleerd dat de pers gek is op een 100% bruikbaar persbericht met een fantastische afbeelding, dus die reik ik hen indien nodig meerdere malen aan. Vervolgens pak ik mijn up to date pers-bestand met de telefoonnummers en contactpersonen van alle mogelijke kranten, bladen en radio/televisie en is het nabellen en nog eens nabellen. Top of mind blijven en zorgen voor die gun-factor.

Vanwege mijn kunstinhoudelijke achtergrond en daarbij horend ‘beeldend’ jargon, heb ik een volstrekt eigen en wervende manier van schrijven gevonden, die ook uitstekend blijkt te werken bij het maken van de vertaalslag tussen creativiteit en bedrijfsleven. Om een boodschap op de goede manier te communiceren, is de juiste tone of voice belangrijk en ook hier werkt het feit dat ik geleerd heb om in te spelen op emotie in mijn voordeel. Vandaar dat ik ook van bedrijven uit de hard-corporate sector de vraag krijg om teksten voor hen te schrijven, die vrij zijn van standaard, juridisch of consultancy jargon. Ik doe dat heel graag; van schrijven word ik gelukkig en mijn achtergrond is zo anders, dat het eindresultaat door mijn opdrachtgevers als verfrissend en kwalitatief hoogwaardig beschouwd wordt.

(foto: courtesy Gemeente Lelystad)

BeurzenAls student kunstgeschiedenis kreeg ik reeds het verzoek om te komen assisteren tijdens de TEFAF van 1994. Dit vanwege het feit dat ik mijn talen goed spreek en beschik over gedegen kunsthistorische kennis, in combinatie met sterke communicatieve vaardigheden.

Hoewel beurzen zeker zwaar zijn om soms wel 12 dagen lang aaneengesloten te doen, krijg ik er ook veel energie van. Het verkopen van een kunstwerk of het geven van de uiteindelijke verkoop voorzet, geeft mij simpelweg een kick. Ik heb zoveel kunstbeurzen gedaan, dat ik de verschillende klant types weet te herkennen en weet wat zij van mij verwachten. Ik voel mij samen met mijn opdrachtgever verantwoordelijk voor het bereiken van een goed verkoopresultaat.

Beurs ervaring: TEFAF, Scope Basel, PAN Amsterdam, Art Brussel, Art Rotterdam, Affordable Art Fair, Line-Art Gent, Asian Art London.

MissieMijn logo stelt een lakzegel voor, met daarin mijn initialen CK op gestileerde, hedendaagse wijze opgenomen. Het lakzegel werd in vroegere tijden gebruikt om waardevolle documenten te verzegelen.

Als kunsthistoricus behoud ik graag de goede dingen van het verleden.

Het lakzegel staat voor uw organisatie, bedrijf, project of evenement, want zij is voor u van zeer waardevolle betekenis. Middels mijn kennis en expertise kan ik mijn stempel drukken op uw organisatie.

Concreet verbind ik mijn naam aan een door mij toegezegde inspanning.

Mijn logo staat hiervoor symbool.

Beurzen
TEFAF, Scope Basel, PAN Amsterdam, Art Brussel, Art Rotterdam, Affordable Art Fair, Line-Art Gent, Asian Art London 
Sales
Kunst is emotie en daardoor ontastbaar. Door het ontastbare samen met de kijker concreter te maken en zo goed mogelijk te benoemen, bereik ik mijn verkoop doel.
PR
Van schrijven word ik gelukkig en mijn achtergrond is zo anders, dat het eindresultaat door mijn opdrachtgevers als verfrissend en kwalitatief hoogwaardig beschouwd wordt.